Offertes Vergelijken, Aanbiedingen, Tips, Informatie voor elke regio!

Monthly Archives: september 2017

Hoe maak je jouw feest onvergetelijk?

Ben je betrokken bij de organisatie van het jaarlijkse personeelsfeest? Of wil je een spetterend verjaardagsfeest of trouwfeest organiseren? Dan wil je natuurlijk dat jouw feest onvergetelijk wordt. Alleen hoe lukt je dat?

Het is van belang dat je een feest tot in de puntjes voorbereidt. Zo voorkom je dat er iets fout gaat. Ga niet gelijk aan de slag met de uitwerking van het feest, maar zet eerst wat punten op papier. Start met het maken van een analyse van de doelen en het bepalen van de doelgroep. Als je dit weet, kun je gericht beginnen met het organiseren van het feest. Een evenementenbureau helpt je hier graag bij. Het inhuren van een entertainment bureau voor jouw feest biedt je tal van voordelen. Wij hebben ze hieronder even voor je opgesomd.

Evenses

Profiteer van een uitgebreid netwerk

Als je zelf een event organiseert, is het veel werk om de juiste leveranciers en materialen te vinden. Bovendien is er ook nog eens een groot prijs- en kwaliteitsverschil tussen de diverse leveranciers. Een entertainment professional beschikt over een uitgebreid netwerk van leveranciers. Deze weet precies waar goede materialen verkrijgbaar zijn tegen betere prijzen.

Een objectief advies

Een ander pluspunt van een entertainment specialist is, dat deze een objectieve mening heeft. Deze heeft geen band met jou, jullie of het bedrijf en kan je dan ook een objectief advies geven over je plannen. Bovendien kan de specialist je ook creatieve opties aandragen, waardoor jouw feest echt onvergetelijk en origineel wordt.

Minder stress

Bij de organisatie van een feest of event komt veel regelwerk kijken. Iets dat weer tot stress leidt. Hier kun je zelfs slapelozen nachten van krijgen. Dit kun je voorkomen door een evenementenbureau in te huren die jouw feest regelt. Door de organisatie van je feest uit te besteden aan een professional heb je geen stress en kun jij je weer richten op andere zaken.

Meer tijd voor andere taken

Het organiseren van een feest slokt al je tijd op. Iets dat weer ten koste gaat van andere belangrijke taken die je nog moet uitvoeren. Door de organisatie uit te besteden aan een professional houd jij tijd over voor andere activiteiten.

Je blijft binnen je feestbudget

Een evenementenbureau zorgt er ook voor dat je binnen het budget blijft. Deze gaat op zoek naar opties die binnen jouw feest budget passen, zoals een betaalbare cateraar, feestlocatie, dj, band of act.

Een totaaloplossing

Bij een entertainmentbureau kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden en prijzen een band boeken, act inhuren of een dj huren. Het biedt je een complete oplossing voor geluid, muzikanten, acts, licht en instrument. Alles wordt dus perfect voor je verzorgd en je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Bovendien beschikt een evenementenbureau voor ieder soort feest over de juiste contacten. Voor elk feest regelt het de beste dj, band, act, muzikant, goochelaar of fotograaf.

Je feest is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Alleen welke band, muzikant of dj past nu bij jouw event? Een entertainment specialist biedt je tal van opties voor het boeken van een band, muzikant, dj of muziekduo.

Originele catering

De catering is een belangrijk onderdeel van je feest of evenement. Zonder lekkere drankjes en hapjes gaan je gasten snel naar huis. Een entertainmentbureau weet precies welke cateraar de lekkerste drankjes en hapjes serveert voor jouw feest. Verder biedt een bureau je tal van leuke opties. Zo kun je onder meer een cocktailbar, smoothiebar of koffiebar huren. Of voorzie je gasten van extra zuurstof in de zuurstofbar. En wat dacht je van een originele frietkraam of poffertjeskraam?

Als je een bar huurt bij een eventbureau dan hoef je verder niets meer te regelen. Deze wordt standaard geleverd met decoratie, apparatuur en glaswerk. Ook wordt het barpersoneel geregeld. Na het feest wordt de bar weer afgebouwd.

De beste fotograaf

Natuurlijk is het leuk om je feest vast te laten leggen door een fotograaf en/of cameraman. Deze maakt foto’s of video’s van de acts, het publiek en belangrijke momenten. Een entertainmentbureau beschikt over een uitgebreid netwerk van fotografen en cameramannen. Deze weet dan ook precies welke fotograaf of cameraman de mooiste beelden maakt van jouw feest.

Vergunningen en verzekeringen

Als je een feest organiseert krijg je te maken met bepaalde vergunningen en verzekeringen. Een entertainmentbureau weet precies welke vergunningen of verzekeringen je moet afsluiten en kan je hierbij helpen. Zo weet je tenminste

zeker dat alles voor je feest op orde is en voorkom je een financiële tegenvaller.

Evenses entertainment

Er zijn jaarlijks vele feestdagen in Nederland maar niet iedere feestdag is een nationale feestdag. En helaas is niet iedere feestdag een vrije dag.
Welke feestdagen kent viert men in Nederland op welke dag heeft iedere Nederlander recht op een vrije dag?

Algemeen erkende dagen

Er zijn in Nederland enkele algemeen erkende dagen, waarop iedere Nederlander recht heeft op een vrije dag. Hieronder een kort overzicht van deze dagen.

 • Nieuwjaarsdag
 • Goede Vrijdag
 • 1e en 2e Paasdag
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • 1e en 2e Pinksterdag
 • 1e en 2e Kerstdag
prinsjesdag betelenins

prinsjesdag betekenis 


Caribisch Nederland de BES eilanden

Op deze BES eilanden, bestaande uit Bonaire, Sint Eustatius en Saba, worden enkele feestdagen gevierd waarop de bewoners van deze eilanden ook recht hebben op een vrije dag.

 • Op 1 mei viert men op Bonaire en Saba ‘Sint Eustatius’ de dag van de arbeid
 • Op 6 september viert men op Bonaire ‘Dia di Himno y Bandera’
 • Sint Eustatius viert Statia Day op 16 november
 • Op Saba de viert men Saba Dag, op eerste vrijdag van december

Wanneer heeft men officieel vrij?

Het is niet bij wet vastgelegd wanneer men recht heeft op een vrije dag. Dit is opgenomen in de verschillende CAO’s en arbeidsovereenkomsten. Op de hierboven erkende feestdagen hebben
werknemers over het algemeen altijd vrij. Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn Sint Eustatius, Dia di Himno y Bandera, Statia Day en Saba Dag altijd vrije dagen.

Commerciele feestdagen

Veel mensen vinden bepaalde feestdagen geldklopperij en hebben het idee dat deze dagen in het leven zijn geroepen door het bedrijfsleven om meer inkomsten te genereren.
Met name Valentijnsdag wordt gezien als een bedachte feestdag en geen oorsprong heeft. Niets is minder waar. De meeste dagen zijn tot stand gekomen dankzij rituelen van de Katholieke Kerk.
Valentijnsdag bestond in een andere vorm al voor de geboorte van Christus en de Katholieke Kerk. De Katholieke Kerk vond de herkomst en rituelen die bij Valentijnsdag barbaars.
Ze hebben de oorsprong en gewoontes van Valentijnsdag veranderd. Vandaag de dag, is Valentijnsdag echter weer veranderd. We vieren op deze feestdag niet langer een Romeins vruchtbaarheidsfeest noch de liefdadigheid van Sint-Valentijn. Vandaag de dag vieren mensen Valentijnsdag om een geliefde hun liefde te tonen. En, natuurlijk maakt het bedrijfsleven daar gretig gebruik van middels allerlei acties.

IetsDoenOfferte.nl is 1 van de grootste Vrije Tijds websites van Nederland. Dagelijks bezoeken vele 1000den bezoekers de website en stellen o.a. hun vraag. Ook zijn er meer dan 10.000 Bedrijven aangesloten die ook in de bedrijvengids zijn te vinden. ×
Op IetsDoenOfferte.nl kan je gratis en vrijblijvend Offertes vergelijken, Aanbiedingen bekijken, Tips lezen, Vergelijken van bedrijven of gewoon informatie en hulp aanvragen ? ×
De aangesloten bedrijven kunnen u met alles helpen om uw vraag compleet te maken. Dit geheel vrijblijvend en kosteloos. ×
Offertes, Aanbiedingen, Tips, Vergelijken van bedrijven, Informatie of Hulp nodig ? Maar ook producten kopen of tickets vergelijken is mogelijk op IetsDoenOfferte.nl ×