Budget feesten met eigen gemaakte tapas

Posted by in Catering Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Je herkent het vast wel: je wil een groot feest geven en iedereen moet komen! Totdat je het kostenplaatje ziet. De kosten voor de locatie, eten, tussendoortjes en het drinken stapelen zich al snel op. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Drinken kan je inslaan bij de lokale supermarkt en eten is te vinden bij de chinees. Wil je toch iets luxer? Ga dan voor de Spaanse tapas! Een uniek feest met een Spaanse tint. Spaanse tapas zijn gemakkelijk om te maken en een genot voor in je mond.

Op een feest wordt vaak, meestal voor het gemak, gekozen voor een catering bedrijf. Maar als we eerlijk zijn is de ene cateraar de andere niet. Sommigen verschuilen zich achter lelijke platen en anderen leveren eten af dat er niet uit ziet. Als je toch goed eten wil hebben zal de prijs en daarmee ook de kwaliteit flink omhoog gaan. En dat, dat willen wij juist voorkomen. Spaanse tapas zijn simpele gerechten die ook in grote hoeveelheden makkelijk geproduceerd kunnen worden. Spaanse tapas zijn zowel warm als koud goed te serveren. En met een kleine voorbereiding en wat extra ben je voor 50 personen in 1,5 uur makkelijk klaar. Dus geen uren in de keuken maar snel, simpel en ontzettend lekker. Doordat deze gerechten erg uniek zijn zal jou feest ook als extra luxe gezien worden. Een win-win situatie dus!


 

Als voorafje is het makkelijk om verschillende koude hapjes te serveren. Hapjes met serranoham doen het erg goed en zijn in 1 handomdraai te maken. Daarnaast kan je de Spaanse tortilla, tapenade en gevulde tomaten toevoegen. Voor de grotere honger kan je traditionele paëlla serveren. Genoeg mogelijkheden dus om jouzelf van je beste kant te laten zien. En tegelijk jou feest tot een succes te brengen. Voor de speciale avond is het te gek om een speciale hap te serveren in de vorm van een mini hamburgers. Dit zijn hamburgers in stijl. Door hun kleine formaat zijn ze perfect om als tapas tussendoortje te gebruiken. Serveer deze gerechten op een tafel en de mensen kijken hun ogen uit. Wil je wat meer reactie: zorg dan dat je wat mensen om de zoveel minuten rond laat gaan met een mooi dienblad.

 

Als afsluiting kan je wat extra warme hapjes zoals kipspiesjes rondbrengen. Maar je kan natuurlijk ook voor het Spaanse dessert gaan. Het voordeel van Spaanse tapas recepten is dat jij de persoon bent die bepaalt. Hierdoor wordt het ook echt jou feest met jou speciale hapjes. Vind je iets niet lekker? Dan verander je het gewoon in een compleet ander gerecht. Voor een goede variatie zijn 5 koude tapas en 5 warme tapas een goed startpunt. Zo weet je zeker dat er voor iedereen wat wils is en niemand buiten de boot valt.

 

Voor unieke recepten en inspiratie voor tapas recepten is het goed om te kijken op de website spaanse-tapas.nl. Een website vol met prachtige gerechten die jou feest naar het volgende niveau kunnen brengen. Of het nu een Spaans feest is of een kerstgala: deze gerechten doen het altijd goed! Tapas zijn een simpele manier om geld te besparen maar toch een leuke avond te hebben. En dat op zo’n manier dat mensen juist een leuke herinnering eraan overhouden.