Dagje uit naar het leuke Volendam

Posted by in Dagje uit Tags: on 28 januari 2017 0 comments

Samen met mijn vriend wilde ik een keer iets typisch Nederlands gaan doen. We zijn gaan zoeken maar kwamen er niet uit. We hebben aantal dagen gezocht naar een leuk dagje uit maar konden het niet vinden. We hebben IetsDoenOfferte.nl ingeschakeld en een aanvraag geplaatst voor een dagje uit in Nederland. We kregen een aantal offertes terug, waaronder een leuke dag in Volendam. In Volendam zijn er veel snuffelwinkeltjes, restaurants, terrasjes en natuurlijk een mooi uitzicht op de haven.  Dat wilde we gezellig met elkaar combineren misschien zien we ook nog wel een bekkende nederlander zoals, Jan Smit of Nick & Simon.

Typische Nederlandse dag dus met mijn vriend in Volendam
Samen zijn we richting Volendam gegaan met de auto om daar een gezellige dag van te maken. We hebben na de reis naar Volendam eerst van alles bekeken, winkeltjes in geweest en daarna een heerlijk terrasje gepakt. Na een hapje en een drankje zijn we weer verder gegaan. We hebben een heerlijke dag gehad met z’n tweeën in Volendam. We zijn langs allemaal mooie ouderwetse huisjes geweest en hebben zelfs een mogen bezoeken hoe het er van binnen uit zag. We hebben een top dag gehad! Na de leuke dag in Volendam zijn we op de terugweg richting huis lekker gaan eten in een restaurant langs de snelweg. 


Extra info over volendam:

Volendam heette oorspronkelijk Folle(n)dam. Oorspronkelijk kwam hier de IJe of E, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. In 1357 groeven de Edammers een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Daarna werd voor de oude haven van Edam een dam aangelegd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Follendam. Zo kreeg Edam een nieuwe haven, het Oorgat. Al snel vestigden zich hier boeren en vissers. Ook bleven sommige grondwerkers na de beëindiging van het graafwerk achter in het nieuwe ontstane dorp.

In 2016 is Volendam een plaats met zo’n 22.000 inwoners. De toeristen bezoeken het dorp op zoek naar historische klederdracht en vissersboten. Daarnaast vinden ze souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken brengt. En een bevolking die zich qua gebruiken onderscheidt van de rest van Nederland middels onder andere een kenmerkend dialect, het Volendams. Daarnaast is Volendam historisch gezien een rooms-katholiek dorp geweest in een verder veelal protestantse omgeving. Voorheen was het dorp bekend omdat het het hoogste aantal Nederlandse missionarissen en priesterroepingen per vierkante kilometer kende. Door de secularisatie en ontkerkelijking loopt ook in Volendam het kerkbezoek terug. Eind jaren 1990 kwam een revival, zo berichtte De Groene Amsterdammer over de oplevende Maria-devotie rond de kapel van het beeld Onze Lieve Vrouw van het Water van de Rooms Katholieke Hille Kok.[1][2]