Dagje uit? Ontdek en beleef Nijmegen!

Posted by in Uit eten Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Dagje uit of weekendje weg gepland, maar weet je nog niet waarheen? Dan is Nijmegen een aanrader. In de oudste stad van Nederland is namelijk veel te zien en te doen. Je kunt hier tal van bezienswaardigheden bewonderen, maar ook goed shoppen en heerlijk uit eten gaan.

                                        

De Grote Markt met de Boterwaag

Als je in Nijmegen bent, dan is de Grote Markt een absolute mustsee. Dit plein kent een lange geschiedenis. Een aantal gebouwen rondom het plein zijn aangewezen als Rijksmonument, zoals de Boterwaag. Dit monument werd in de zeventiende eeuw gebouwd. Er werd boter gewogen en verkocht, waar een waagmeester toezicht op had.

 

Het stadhuis

Het historische stadhuis staat aan de Burchstraat en is in 1554 gebouwd in de vroegrenaissancestijl. In de afgelopen eeuwen is het gebouw flink aangepast en gerestaureerd. Onder het gebouw liggen de middeleeuwse gewelven. In het stadhuis zelf kun je oude en modernere kunstwerken bezichtigen.

 

Museum het Valkhof

In Museum het Valkhof kom je nog meer te weten over de geschiedenis van Nijmegen. Deze stad werd al bewoond tijdens het Romeinse Rijk. In het museum kun je tal van voorwerpen, oude kunstwerken en wandtapijten bezichtigen. Bekijk ook zeker de replica van de Romeinse Godenpijlen voor de ingang. Het echte exemplaar werd ook echt in Nijmegen gevonden en was ooit van keizer Tiberius.

 

Grote of Sint-Stevenskerk

De Grote Kerk of Sint-Stevenskerk wordt ook wel de Stevenskerk genoemd. Het is de oudste en de grootste kerk van de stad. Deze staat op de heuvel de Hundisburg. Hierdoor lijkt de kerk nog iets groter dan deze werkelijk is. De geschiedenis van dit gebouw gaat terug tot de zevende eeuw. De kerk beschikt over een aantal bezienswaardigheden, waaronder de graftombe van Catharina van Bourbon, het Köningsorgel, een middeleeuwse muurschildering, de herengestoelte van Cornelis Hermansz uit de zeventiende eeuw en de drieluik Calvarieberg.

 

Het Kronenburgpark

Breng ook zeker een bezoekje aan het Kronenburgpark. Dit historische stadspark uit de negentiende eeuw behoorde vroeger tot een bolwerk. Hier is de oude verdedigingstoren het grootste bewijs van. Verder kun je hier een ontspannende wandeling maken langs fonteinen, vijverpartijen, een speeltuin, een waterval en een hertenkamp.

 

Shoppen

Met meer dan 400 winkels is Nijmegen ook nog eens een perfecte winkelstad.

Het winkelaanbod is zeer gevarieerd. Zo vind je in het historische deel een aantal bijzondere winkeltjes en speciaalzaken. In het centrum zijn weer meer bekendere winkels te vinden. Wandel ook zeker even door de Lange Hezelstraat. Dit is de leukste en gezelligste straat van Nijmegen. Het is ook nog eens de oudste winkelstraat van ons land. De hoofdwinkelstraten zijn de Burchtstraat, de Marikenstraat en de Molenstraat. Hier zijn alle grote merken en winkelketens gevestigd.

 

Uit eten in Nijmegen

Lekker uit eten gaan, is natuurlijk dé meest perfecte afsluiting van je dagje uit in Nijmegen. Deze stad biedt je een ruim aanbod van sfeervolle restaurants, waaronder Bistro Le Steak. Geniet hier van een lekker stuk vlees of een heerlijk visgerecht. Natuurlijk is er ook aan de vegetariërs gedacht. Dit gezellige restaurant ligt net buiten Nijmegen in een mooie landelijke omgeving. Je ontsnapt hier aan de drukte van de stad en kunt er dan ook optimaal genieten van een gezellig etentje. In het weekend, op zaterdag, is er zelfs live muziek, zodat je echt een avondje uit bent.