De 5 mooiste nationale parken van USA

Posted by in Vakantie Tags: on 31 januari 2017 0 comments

De Verenigde Staten beschikt over vele mooie parken. Tijdens je reis door dit prachtige land mag je zeker niet terug naar huis gaan zonder de prachtige parken van Amerika gezien te hebben. Wij hebben dé 5 mooiste parken van de USA voor jou op een rij gezet.

  1.     Yellowstone National Park

Het mooiste park van de Verenigde Staten, althans zo wordt het genoemd door de kenners. Yellowstone National Park is gevestigd in Wyoing. Het is het oudste nationale park van de wereld en tegelijk het grootste park van Amerika. Het ligt bovenop een enorme slapende vulkaan. In het Yellowstone National Park zijn prachtige bossen, mooie alpenweiden, schitterende meren, watervallen en dieren te vinden die er leven. Vooral pelikanen, bizons, elanden, zwanen, herten, grizzly- en bruine beren zijn in Yellowstone te spotten. Voor de sportieve klimmers onder ons kan ook nog “El Capitan” beklommen worden.

 

  1.     Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park ligt in Utah, net ten oosten van het grotere Zion National park. Bryce Canyon is een van de mooiste en indrukwekkendste parken van de VS. Het landschap bestaat uit oranje en witte kalkstenen beter bekend als hoodoos. De meeste rondreizen in de VS doen het Bryce Canyon national park aan.

 

  1.     Yosemite National Park

Yosemite National Park is gevestigd in Californië en is een van de grootste parken van Amerika. Het is opgericht in 1890 en is het veruit het meest bezochte national park van de Verenigde Staten. Het staat bekend om de prachtige valleien, hoge bergen, bossen en watervallen. Vooral de watervallen van Yosemite trekken jaarlijks vele bezoekers. Net als bij de andere parken is het mogelijk om meerdere dagen rond te trekken door het park. Het is een aanrader om in het park te overnachten daar de sterrenhemel boven het Yosemite park adembenemend is.

 

  1.     Rocky Mountain National Park

Je kunt er bij een reis naar de VS niet omheen: het Rocky Mountains National Park. Raften op de colorado river, dieren spotten, skieen, hiken en bergbeklimmen zijn slechts enkele van de mogelijkheden die het park te bieden heeft. Het is een immens park waarbij je verschillende ecosystemen kunt waarnemen. Een uniek natuurgebied wat een bezoekje waard is.

 

  1.     Zion National Park

Het Zion National Park ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Het staat bekend om zijn canyons, groene bossen, droge woestijnachtige gebieden en hoge uitzichtpunten. Het is mogelijk om zowel binnen als buiten het park te overnachten.

 

Benodigde reisdocumenten voor de VS

Stel een reis naar het land van ‘de onbegrensde mogelijkheden’ niet langer uit. Zeker tijdens de wereld deal weken van de KLM vlieg je al voor 400 euro naar de VS. Tijdens je reis mag een bezoekje aan een van dé nationale parken van de Verenigde Staten zeker niet ontbreken. Om naar de VS te reizen heb je bepaalde reisdocumenten nodig, zoals het paspoort en het ESTA visum. Online ESTA aanvragen? Je kunt er voor kiezen om die bij het Amerikaanse consulaat te doen of daar een extern bureau zoals Evisumservice.nl voor in te schakelen. Bij Evisumservice.nl kun je de aanvraag geheel online en in het Nederlands doen. Daarnaast kun je betalen middels iDeal.