Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Posted by in Vakantie on 17 maart 2017 0 comments

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?
Voor een onbezorgde vakantie kun je niet zonder een goede reisverzekering. Deze verzekering dekt namelijk alle kosten die voortvloeien uit onvoorziene situaties tijdens je reis. Bijvoorbeeld de medische kosten wanneer je ziek wordt of een ongeval krijgt. Of de schade bij pech onderweg. Of bij verlies of diefstal van je bagage. Bovendien neemt je verzekeraar jou alle zorgen uit handen door alles voor je te regelen in dit soort vervelende situaties. Een ziekenhuisopname, een gipsvlucht terug naar Nederland, vervangend vervoer, et cetera. Een reisverzekering is dus echt onmisbaar tijdens je vakantie. Maar welke is voor jou het beste?

Kortlopende reisverzekering
Bij veel verzekeraars kun je kiezen tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van één vakantie. Hij gaat in op de dag van vertrek en eindigt weer op de dag dat je thuiskomt. Dit is meestal de voordeligste optie wanneer je alleen of samen met je partner op vakantie gaat en niet langer dan ongeveer 21 dagen per jaar op reis bent. Ga je met meerdere personen op vakantie, bijvoorbeeld met je gezin of met een groep vrienden, dan is een kortlopende reisverzekering het voordeligste tot maximaal ongeveer 15 dagen per jaar. Ben je vaker of langer per jaar op reis, dan is doorgaans een doorlopende reisverzekering goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

 

Een doorlopende reisverzekering heeft altijd een looptijd van een jaar. Alle vakanties, reizen en tripjes binnen dat jaar zijn automatisch verzekerd. Voorwaarde is wel dat er ten minste één overnachting in je reis moet zitten, dus een dagje naar een pretpark is niet verzekerd. Je kunt een doorlopende reisverzekering voor je hele gezin afsluiten en dan zijn alle inwonende gezinsleden afzonderlijk verzekerd. Dus als je zoon of dochter een weekendje met vrienden op stap gaat, is hij of zij ook gewoon verzekerd, ook al ben jij er niet zelf bij.

Dekkingen

kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten

kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten

De dekking van een doorlopende en een kortlopende reisverzekering is in principe hetzelfde. Het verschil zit hem in de hoogte van de premie en de looptijd. De kosten van je verzekering heb je grotendeels zelf in de hand. Bij veel verzekeraars bepaal je zelf wat je wel en niet verzekerd wilt hebben, of je eigen risico wilt en of je dekking wilt voor Europa of de hele wereld. Kijk wel altijd goed uit dat je niet onnodig of dubbel verzekerd bent. Zo heb je bijvoorbeeld geen wintersportdekking nodig als je toch nooit gaat skiën en kunnen medische kosten al gedekt worden door je zorgverzekering en pechhulp door je autoverzekering.