Een tuinfeest organiseren, wat heb je nodig?

Posted by in Feest Tags: on 31 januari 2017 0 comments

De zomer is volop bezig. Tijd dus voor een gezellig tuinfeest! Maar wat heb je allemaal nodig voor een geslaagd feest in de tuin? We vertellen het je hier. 

Overkapping
Het mag dan zomer zijn, maar dat betekent niet dat het gegarandeerd droog blijft op je tuinfeest. Het is dus altijd handig om een overkapping te hebben, waaronder je het feest ongestoord kunt doorzetten als er onverhoopt een wolkbreuk losbarst. Ook als je geen overkapping hebt, kun je een droge plek creëren in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld een zeil spannen of een grote partytent opzetten. Ook hiermee blijf je prima droog en hoef jij je geen zorgen te maken dat je feest in het water valt.


Tuinmeubelen
Uiteraard moet je genoeg zitplaatsen hebben voor al je gasten. Het is dus belangrijk dat je beschikt over voldoende goede tuinmeubelen. Aangezien het in je tuin drukker zal zijn dan normaal, kom je misschien tuinmeubelen te kort. Vraag dan aan je buren of andere kennissen of je misschien wat tuinmeubelen van hen kunt lenen, zodat je toch iedereen een stoel kunt aanbieden. Zorg daarnaast voor enkele statafels, waar men in groepjes een borrel aan kan drinken. Dat scheelt je ook weer in het aantal zitplekken dat je nodig hebt.


Eten en drinken
Op een goed tuinfeest moet lekker gegeten en gedronken worden. Zorg dus voor een goede catering. Het is misschien nog wel het gezelligst om al het eten tijdens het feest te bereiden op een barbecue. Zorg dus tevens voor een goede barbecue waar jij het eten op kunt bereiden, of je gasten zelf hun vlees mee laat grillen. Het is aan te raden om ook van te voren al wat keukenwerk te verrichten, bijvoorbeeld door de salade alvast te maken of het vlees te marineren. Ook cocktails doen het goed op tuinfeesten. Sla wat ijs en flessen drank in, stal ze met enkele cocktailrecepten uit op een tuintafel en voilà: je hebt een DIY-bar.


Verlichting
Ook verlichting mag niet ontbreken. Want als het goed is, gaat je tuinfeest door tot in de late uurtjes als de zon al lang onder is. Je kunt enkele vrolijk gekleurde lichtstrings ophangen, wat naast verlichting ook zorgt voor enorm veel sfeer. Ook fakkels en een vuurkorf zorgen voor veel gezelligheid. En daarnaast ook voor warmte als het ’s avonds afkoelt. Ideaal toch?