Het perfecte outfit voor een dagje uit

Posted by in Dagje uit Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Je gaat een dagje uit. Heerlijk toch? Je hebt de activiteit zorgvuldig uitgekozen en neemt leuk gezelschap mee. Eigenlijk kan alleen nog slecht weer roet in het eten gooien. Totdat je op de dag zelf voor de kledingkast staat. Want wat moet je aandoen bij een dagje uit? Je wilt goed voor de dag komen, maar je ook comfortabel kleden. Vaak denk je dat dit niet hand in hand gaat. Gelukkig zijn er genoeg tips om zonder moeite stijlvol voor de dag te komen. In deze blog geven we een aantal tips voor het perfecte outfit voor een dagje uit.

Tip 1: Zorg voor voldoende basics

Zorg ervoor dat je altijd genoeg basics thuis hebt. Fijn ondergoed en sokken, maar ook T-shirts of hemden. Niets zo vervelend als oncomfortabel ondergoed. Het is dan ook jammer om tijd te verliezen aan het uitzoeken van comfortabel ondergoed. Zorg er dus voor dat je de basics altijd gelijk voor het grijpen hebt liggen. Investeren in goede kwaliteit basics is sowieso een goed idee. Het is immers de kleding die het eerste op je huid valt. Dat ene dure overhemd of blouse verdient een goed ondershirt!

Tip 2: Zorg voor voldoende schone kleding

Het klinkt erg logisch. Maar het is jammer als je op de dag zelf erachter komt dat je favoriete T-shirt of broek in de was ligt. Dit had je kunnen voorkomen door op tijd te wassen. Hang daarnaast ook geen gedragen kleding weer terug in de kast. De kans dat je iets aandoet wat al een keer gedragen is, is niet zo groot.

Tip 3: Maak een keuze

Dit is vooral een tip voor de vrouwen. Soms kan je een uur besteden aan het aan en uit trekken van meerdere outfits. Een handige tip is om een keuze te maken, en hier bij te blijven. Wat dat betreft zijn mannen hier iets beter in, zij maken wellicht de keuze soms iets te snel. Uiteindelijk is het belangrijk te bedenken hoe je iets gaat dragen, in plaats van wat je draagt. Een T-shirt kan er slonzig uitzien op een versleten spijkerbroek, terwijl een T-shirt op een nieuwe chino juist weer heel fris kan ogen.

Tip 4: Denk aan comfort

Bij een dagje uit ga je vaak veel lopen, fietsen of echte activiteiten doen. Een mantelpak of nette pantalon past hier niet zo goed bij. Denk bij het samenstellen van je outfit dan ook aan comfort. Draag niet al te strakke kleding. En draag kleding dat goed ademt. Dit hoeft niet automatisch te betekenen dat je in een joggingsbroek met hemd moet aankomen. Dan heb je het weer iets te comfortabel gemaakt. Kies een goede balans tussen stijl en comfort. En het belangrijkste is dat jij je er goed in voelt.

Tip 5: Kies bij een outdoor activiteit niet voor wit

Ga je een outdoor activiteit doen? Dan is witte kleding wellichte niet de beste keuze. Op wit zie je letterlijk alles. Er hoeft bij wijze van maar een vliegje op je shirt terecht komen. Een goede, maar minder vaak gekozen optie is bijvoorbeeld een grijs T-shirt. Het ziet er erg strak uit boven een spijkerbroek, en het contrasteert mooi met zowel een lichte als donkere huidskleur.

Tip 6: Kies wat je fijn vindt

Wellicht de belangrijkste tip van allemaal. Bij een dagje uit moet je ook vooral aan jezelf denken. Kies dus kleren die comfortabel zijn voor jouzelf. Je hebt er niets aan om er heel hip bij te lopen in kleding die niet fijn voor jou voelt. Er zijn gelukkig genoeg opties tussen een mantelpakje of een joggingsbroek.