Hielspoor opgelopen tijdens het hardlopen? Zo kom je er vanaf

Posted by in Vrije tijd on 20 april 2017 0 comments

Hielspoor opgelopen tijdens het hardlopen? Zo kom je er vanaf

Heb je een hielspoor opgelopen tijdens je wekelijkse hardlooprondje met je vrienden? Dan is dit flink balen. Een hielspoor kan betekenen dat je maanden niet kunt sporten. Iets dat natuurlijk ontzettend vervelend is. Vooral als je een fanatieke sporter bent, Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van deze blessure afkomen en weer lekker kunnen trainen. Hoe kom je snel van een hielspoor af?

Loop er in ieder geval niet mee door en geef je voeten rust. De hielspoor ontsteking kan dan alleen maar verergeren. Pak de ontsteking zo snel mogelijk aan, zodat je binnen een paar weken weer op de been bent.

hielspoor

Diverse behandelingen
Er zijn verschillende manieren om een hielspoor te behandelen. De behandeling hangt weer af van je klachten en hoe lang je deze al hebt. Vaak hoef je niet geopereerd te worden, maar is een behandeling bij een podotherapeut of fysiotherapeut voldoende. Lees hier meer hielspoortips.

Hielspoor zooltjes
Hielspoor zooltjes verhelpen of verminderen de pijnklachten. Deze ondersteunen je voeten op de juiste plaats en hebben een corrigerend effect.

Hielspoor tapen
Het intapen van de voet is ook een manier om de klachten te verminderen of te verhelpen. Door de voet in te tapen, kan de peesplaat niet ver uitrekken en raakt de aanhechting bij het hielbot minder geïrriteerd. Verkeerd in tapen kan een averechts effect hebben. Ga dan ook eerst naar een fysiotherapeut. Deze kan helpen en je vertelt je ook wel tape goed is.

Trap oefening

Trap oefening

Hielspoor oefeningen
Het helpt enorm als je regelmatig oefeningen doet, in combinatie met het dragen van inlegzolen. Hiermee verminder je de pijn en de symptomen. De oefeningen versterken en stretchen de spieren en verlichten de pijn. Je kunt de hielspoor oefeningen heel goed thuis doen, omdat je hier niet veel voor nodig hebt. Online vind je tal van filmpjes en afbeeldingen met gerichte oefeningen. Voor het beste resultaat voer je de oefeningen dagelijks uit.

Shockwave therapie
Leveren de inlegzolen en oefeningen geen verbetering op? Dan kan het zijn dat je al te lang rondloopt met je klachten. In dat geval kan shockwave therapie uitkomst bieden. Deze therapie bestaat uit stootjes geluidsgolven die worden afgegeven op de pezen, spieren en kapsels in de voet. De geluidsgolven kunnen de kalk laag laten afbrokkelen. Een shockwave therapie is pijnlijk, maar vaak wel heel doeltreffend.

Dry needling
ij dry needling worden er naalden gebruikt, die op de pijnlijke plek in triggerpoints worden gestoken. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is als acupunctuur. Echter, dry needling is een heel andere techniek. Hierbij worden de naalden in een spier ingebracht en niet in bij de energiebanen. Als de naald in een triggerpoint zit, wordt deze op een neer bewogen, zodat er een reactie teweeg wordt gebracht. Meestal kom je er binnen een aantal behandelingen achter of dry needling bij jou werkt of niet.

DryNeedling

Dry Needling