Hulp nodig bij de belastingaangifte inkomstenbelasting?

Posted by in Zakelijk on 18 maart 2017 0 comments

Hulp nodig bij de belastingaangifte inkomstenbelasting?

Heb je hulp nodig bij je jaarlijkse belastingaangifte voor inkomstenbelasting? Dan biedt een belastingadviseur of fiscalist uitkomst. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je al de hulp inschakelen van de Belastingtelefoon.

Iedere inwoner van Nederland dient inkomstenbelasting aan te geven. Dit is wettelijk verplicht. Aan de hand van je aangifte onderzoekt de Belastingdienst welke inkomsten je in een jaar hebt ontvangen en of je genoeg accijns hebt betaald. Natuurlijk dien je je aangifte ook op tijd te doen. Hiermee vermijd je boetes. Als je de belastingaangifte te laat doet, brengt de Belastingdienst namelijk een boete in rekening.

belastingadviseur

belastingadviseur

De drie boxen inkomstenbelasting
De Belastingdienst heeft een onderverdeling gemaakt van je inkomsten in drie boxen. Elke box heeft zijn eigen tarief.

Box 1 (werk en woning)
In box 1 worden al je inkomsten uit je woning en werk vermeld. Hierin vermeld je je salaris uit buitenlandse inkomsten, uitkeringen, werk en de kapitaalverzekeringen van je eigen woning. Het tarief dat je in box 1 betaalt, hangt weer af van je leeftijd.

Belasting-nieuws

Belasting

Box 2 (belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang)
In box 2 vermeld je het totaal van al je inkomsten uit zaken als de ontvangen dividenden en verkoopwinsten op aandelen van stichtingen of bedrijven, waarvan je meer dan 5% in het bezit hebt. Over je belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang betaal je 25% belasting.

Box 3 (belastbaar inkomen uit sparen en beleggen)
In de laatste box vermeld je de inkomsten uit spaarproducten en andere aandelen en inkomsten van je eigendommen en eigen woning(en). Over je belastbaar inkomen uit sparen en beleggen betaal je 30% belasting.

Belastingtelefoon

Belastingtelefoon

Een belastingdeskundige biedt hulp
Het invullen van het belastingaangifteformulier is vaak een hele klus. Dit komt, omdat er tientallen regels zijn waar je je aan moet

belastingvragen

belastingvragen

houden. Als je niet op de hoogte bent van de regeltjes, kan het nog best lastig zijn om de aangifte goed in te vullen. Je loopt dan het risico dat je iets verkeerd invult en veel geld moet terugbetalen, in plaats van dat je het juist terugkrijgt. Dit komt, omdat de Belastingdienst dan een verkeerde berekening van je inkomsten maakt. Je moet je dan veel meer inkomstenbelasting terugbetalen, terwijl je het misschien wel terug zou moeten krijgen. Een belastingdeskundige helpt je bij het invullen van de aangifte. Deze doorloopt, samen met jou, alle stappen. Hierdoor vul je belastingaangifte wel juist in.

Bezwaar indienen
Heb je je aangifte ingevuld? Dan krijg je een aanslagbiljet waarop staat of je een bedrag moet bij betalen of juist wat terugkrijgt. Ben je het niet eens met het aanslagbiljet? Dan kun je een bezwaar indienen. Als je niet goed weet hoe dit moet, dan kun je contact opnemen met de Belastingtelefoon. Zij zullen je doorverwijzen naar een belastingadviseur.

Belastingtelefoon berekening

Belastingtelefoon berekening