Lekker op de bank na een dagje uit

Posted by in Dagje uit Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Bankstel kopen?

Lees deze tips!

Niets is heerlijker dan lekker bankhangen na een lange dag. Vooral als je dit op een lekker comfortabel bankstel kunt doen van kwaliteit. Zo’n bank die je wel eens in woonbladen of woonprogramma’s ziet. Toch is het nog best lastig om zo’n bankstel te vinden. Om het je wat makkelijker te maken, geven wij je hier enkele tips.

 

Kies een neutrale kleur

Een nieuw bankstel kopen, is niet iets dat je zomaar doet. Het is een flinke aanschaf. Verder bepaalt dit meubelstuk ook voor een groot deel de sfeer in de huiskamer.

Ga dan ook voor een bankstel in een neutrale kleur. Dit is een kleur die bij je huidige interieur past, maar ook nog mooi in de kamer staat als je deze een ander kleurtje hebt gegeven.

 


Let op het comfort

Ga ook na waarvoor je het bankstel vooral wilt gebruiken. Wil je een echte relaxbank? Kijk dan vooral naar wat diepere banken met lekker zachte kussens. Ben je meer op zoek naar een bank waarin je goed rechtop kunt zitten? Kies dan voor een ondiepe bank met een kort zitgedeelte. Als je ook op de bank wilt liggen, is een lange hoekbank een goede keuze. Een echte relaxbank kun je trouwens weer wat actiever maken, door er een aantal grote kussens op te leggen. Zo kan je weer rechter zitten.

 

Kijk naar het materiaal

Als je kinderen of huisdieren hebt, is de kans groot dat er vlekken op de bank komen. Vergeet dit niet en kies voor een bankstel met een afneembare hoes. Je kunt de vlekken er dan makkelijk uitwassen. Een lederen bankstel is ook een goede optie. Deze krijg je goed schoon met een doek en water of schoonmaakmiddel.

 

De ruimte

Heb je niet veel ruimte in de woonkamer? Dan is een hoekbank een goede keuze. Hiermee creëer je meer zitplaatsen op een efficiënte manier. Een gewoon bankstel, gecombineerd met stoelen neemt te veel ruimte in beslag. Een bank lijkt in de winkel altijd kleiner dan wanneer je deze in je eigen huiskamer plaatst. Meet dan ook altijd eerst de maten op van het bankstel dat je graag wilt. Vervolgens kun je thuis controleren of de bank in de huiskamer past. Zo voorkom je dat je een te grote bank koopt.

 

Denk aan de opening

Vergeet de opening niet waardoor het bankstel naar binnen moet. Als je een grote bank hebt gekocht, is de kans groot dat je een glaszetter moet inschakelen om een raam uit je woning te laten halen om het meubelstuk naar binnen te krijgen. 

 

 

Ga naar een echte meubelzaak

Een bankstel kopen, is een flinke investering waar je jarenlang van wilt genieten. Ga dan ook altijd voor een kwaliteitsbank. In echte meubelzaken vind je vaak een ruim assortiment van kwaliteitsmeubels van hoogstaande merken. Vaak zijn deze meubels ook nog eens betaalbaar. Het voordeel van zo’n meubelzaak is, dat je hier een goed advies kunt verwachten. De adviseurs zijn hier voor opgeleid en kunnen je dan ook perfect adviseren als je een bankstel wilt kopen. Je bent er dan ook zeker van dat je hier een bankstel vindt dat aansluit op je interieur, smaak en wensen. Als je een nieuw bankstel gaat kopen, kun je er een echt dagje uit van maken. Zo kun je na de aanschaf lekker uit eten gaan of de stad verkennen.