De leukste activiteiten in Amsterdam voor jouw uitje

Posted by in Dagje uit, Eropuit on 2 januari 2018 0 comments

Wil je een actief bedrijfsuitje of een familiedag in Amsterdam organiseren? Of regel jij het vrijgezellenfeest voor een vriend of vriendin? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken! Wij hebben de leukste activiteiten in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

 

Citygame in Amsterdam

Amsterdam vormt hét perfecte decor voor een spannende citygame, zoals een puzzeltocht en speurtocht door de Jordaan of over de Wallen. Er zijn tal van leuke varianten. De drie meest populaire citygames zijn:

 • Wie is de Rat?
 • Escape the City
 • Ik Hou van Holland
crazy88 uitjes

crazy88 uitjes

Wie is de Rat?

Deze game is vergelijkbaar met het bekende spel Wie is de Mol? Wie is de Rat is het ideale teambuilding spel voor je bedrijfsuitje, groepsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. Dacht je dat je je je collega’s, vrienden of familieleden volledig kon vertrouwen? Dan hebben wij nieuws voor je. Tijdens het Wie is Rat uitje in Amsterdam is niemand betrouwbaar. Zelfs jij niet! Deze spannende citygame wordt gespeeld in teams die het bruisende centrum van Amsterdam intrekken. Elke deelnemer heeft een functie in het spel. Zo heeft elk team een Rat. Deze persoon werkt eigenlijk voor het andere team. De rat moet alles in de soep laten lopen zonder hierbij verdacht te worden. Wie is de rat in het spel? Als jij de ratten als eerste herkent, win je het spel!

 

Escape the City

Het stadsspel Escape the City zit vol met puzzels, raadsels, mysterie en teamactiviteiten. Amsterdam is één grote Escape Room. De teams zitten opgesloten in de stad en hebben slechts twee uur de tijd om te ontsnappen. Het wordt dus een strijd tegen de klok. Welk team ontcijfert de codes, lost de puzzels op en krijgt als eerste de sleutel van de stad?

 

Ik Hou van Holland stadsspel

Bewijs jouw kennis van Holland tegenover je vrienden, familie of collega’s tijdens het Ik Hou van Holland stadsspel. Dit spel draait vooral om kennis en teambuilding en speelt zich af in het Oude Centrum van Amsterdam. De groep wordt verdeeld in kleine teams, zodat er onderling een flinke strijd ontstaat. Wie vertegenwoordigt het team? Beantwoord de vragen, voer de leukste, typisch Hollandse opdrachten uit en verdien keiharde knaken en pieken met je team.

Boek een workshop

Op zoek naar een andere activiteit in Amsterdam? Boek dan een workshop voor je bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familie-uitje. Dit is een leuke aanvulling op je teambuildingsdag, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. Bovendien is een workshop eenvoudig te combineren met andere activiteiten in Amsterdam, zoals een stadswandeling, fietstocht of rondvaart. Voor ieder gezelschap en iedere gelegenheid is er wel een workshop in Amsterdam te vinden, zoals een workshop:

 • Plat Amsterdams
 • Cocktails maken
 • Smartlappen zingen
 • Bierbrouwen
 • Karaoke zingen

 

Workshop Plat Amsterdams

De hilarische workshop plat Amsterdams is een leuke en originele binnenactiviteit. In een typisch Amsterdams café leer je, tijdens deze grappige Amsterdamse Inburgeringscursus, de fijne Mokumse taalkneepjes. Doe de Amsterdam Quiz, speel een rollenspel of probeer iets uit te beelden. Dit allemaal onder leiding van de humoristische Amsterdamse figuren Beppie en/of Johnny.

 

Cocktails maken

Altijd al eens een cocktail willen shaken? Dan leer je dat tijdens een workshop cocktails maken in Amsterdam. Deze workshop is een ideale activiteit voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Shake een Grasshopper, Golden Cadillac, B52, French Kiss of Cosmopolitan en wordt de beste cocktailshaker van de groep!

 

Smartlappen zingen

De workshop smartlappen zingen zal je niet snel vergeten. Maak kennis met een ervaren dirigent  die samen met de groep bekende nummers zingt. Wie is er aan het einde van de workshop de nieuwe Marianne Weber, Johnny Jordaan, André Hazes of Tante Leen? De workshop wordt uitgevoerd in een authentieke, Amsterdamse bruine kroeg.

 

Bierbrouwen

Organiseer je een vrijgezellenfeest en is de toekomstige bruid of bruidegom gek op bier? Verras hem of haar dan met een workshop bierbrouwen waarbij iedereen zijn eigen Amsterdamse bier brouwt. Tijdens deze drie uur durende workshop ondersteunen jullie het brouwproces. Daarna weten je precies wat er allemaal bij het brouwen komt kijken. Na afloop is er natuurlijk tijd voor een lekker biertje. Proost!

 

Karaoke zingen

Zoek je een activiteit voor een vrijgezellenfeestje in Amsterdam? Of wil je gezellig zingen tijdens het bedrijfsuitje? Kies dan voor een Karaoke Workshop in Amsterdam. In een gezellig Amsterdams café in het centrum van de stad bezorgen de Amsterdamse quizmasters jullie een onvergetelijk uitje. Het speciale quizprogramma zorgt voor extra competitie. Wie zet de beste show neer? Ga de strijd aan en wie weet win jij straks de onvervalste Amsterdamse Karaoke Bokaal. Een workshop karaoke zingen staat garant voor lachen, gieren en brullen!

 

Naast de bovengenoemde workshops zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Roast Amsterdam, een workshop stand-up comedy of een pokerclinic? Of naaktmodel schilderen? Dit is dé vrijgezellenfeest workshop waar je rode oortjes van krijgt. Andere opties zijn een salsa workshop, een workshop paaldansen, een wijnproeverij, een kookworkshop, bonbons maken en een lach workshop.

 

Stadswandeling of fietstocht

Je kunt het uitje in Amsterdam ook invullen met een stadswandeling of fietstocht onder leiding van een stadsgids. De privé rondleider bezorgt jullie een onvergetelijke tour in Amsterdam. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wandeling over de Wallen, door de Jordaan of door het oude centrum van Amsterdam. Of ontdek het kroegleven van Mokum tijdens een kroegentocht. Hierbij bezoeken jullie de beruchtste etablissementen. Voor elke groep is er wel een passende stadswandeling te vinden. Wil je het net iets actiever? Dan is een grote fietstocht in Amsterdam ideaal. In drie uur tijd fiets je langs de mooiste plekjes van de stad. Natuurlijk is er tussendoor tijd voor een pitstop in een Amsterdams café.

 

Maak je uitje compleet met een rondvaart

Je bedrijfsuitje of familiedag is natuurlijk niet compleet zonder een rondvaart over de Amsterdamse grachten. Dit is het leukste dat er is! Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht over de stad. Al dobberend met een lekker drankje in de hand ontdek je onze hoofdstad op een zeer ontspannen en relaxte manier. Je hebt de keuze uit tal van rondvaarten. Zo kun je natuurlijk kiezen voor een klassieke rondvaart van een uur over de grachten. Daarnaast zijn er tal van andere opties, zoals:

 • Een rondvaart op de borrelboot
 • Floating & walking dinner
 • Een pizza rondvaart
 • Een rondvaart met barbecue
 • Een borrelvaart op een sloep
 • Een high tea rondvaart
 • Een koffie cruise
 • Luxe borrelvaart
 • Een rondvaart inclusief bingo
 • Een floating popquiz

 

Specialtours biedt het grootste aanbod rondvaarten voor kleine en grote groepen. Aangezien de rondvaart op maat wordt samengesteld, geniet je altijd van een prachtige tocht op het water!