Parkeren op Schiphol

Posted by in Vakantie Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Als je wilt parkeren op Schiphol, is dat heel goed mogelijk, er zijn namelijk opties genoeg. Waar je in het verleden alleen de parkeerplaatsen van de luchthaven zelf had, zijn er nu diverse aanbieders waar je terecht kunt. Er zijn trouwens verschillende mogelijkheden om te parkeren, met elk een eigen prijskaartje. We zetten het even op een rijtje.

Shuttle Parking

Deze mogelijkheid van parkeren op Schiphol komt het meest voor. Je reserveert van te voren online een parkeerplaats bij één van de aanbieders. Vervolgens parkeer je de auto op de gereserveerde plek. Een shuttlebusje brengt je naar de vertrekhal en de auto blijft tot jouw terugkeer op de parkeerplaats staan. Als je terugkeert brengt de shuttlebus je weer terug naar de parkeerplaats en jij rijdt weer met de auto naar huis.

 

Valet Parking

Valet Parking is iets uitgebreider en luxer dan Shuttle Parking en daarom ook iets duurder. Je rijdt zelf vanuit je huis  naar de vertrekhal. Daar aangekomen staat iemand van de parkeeraanbieder op je te wachten. Je geeft hem de sleutels van uw auto en vertrekt zelf met je bagage richting vliegtuig. Vervolgens rijdt de parkeerbeheerder jouw auto naar een parkeerplaats waar hij de rest van jouw afwezigheid blijft staan. Als je weer terugkomt staat de parkeeraanbieder al weer op je te wachten, met auto en sleutels en je rijdt zelf weer naar huis. Het is wel zo dat hoe langer de periode is dat je wegblijft, hoe goedkoper het wordt. Het prijsverschil met Shuttle Parking maakt dan niet eens zo heel veel meer uit.

Park, Sleep, Fly

Bij Park, Sleep, Fly rijd je een dag voor je vlucht naar een hotel in de buurt van het vliegveld. Daar overnacht je en de shuttle van het hotel brengt je naar het vliegtuig. De auto blijft op de parkeerplaats van het hotel staan. Als je weer terugkomt brengt de shuttle van het hotel je weer naar je auto en rijd je weer naar huis. Meestal betaal je alleen de hotelovernachting en is het parkeren gratis. Vooral bij erg vroege vluchten kan dit een uitkomst zijn, omdat je dan nog een goede nachtrust krijgt.  

 

Kort Parkeren

Voorgaande opties gingen allemaal over lang parkeren, maar natuurlijk kun je ook kort parkeren op Schiphol. Met kort parkeren bedoelen we: maximaal twee dagen. In dit geval parkeer je zelf je auto op een daarvoor speciaal aangewezen parkeerplaats. Deze is altijd dicht bij de terminal. Je betaalt bij het ophalen van je auto. Wanneer je snel iemand op wilt halen of af wilt zetten, is dit ook mogelijk. In dat geval maak je gebruik van de zogenaamde Short Stop Parking. Dit is een parkeerplek zeer dicht bij de terminal, waar je een kwartier gratis kunt parkeren.

 

Extra service

De meeste parkeeraanbieders bieden nog allerlei extra mogelijkheden aan. Je moet hierbij denken aan het wassen van je auto, maar ook uitdeuken, APK- keuring, ster uit het raam halen of een kleine, of grote beurt behoren tot de mogelijkheden. Het is verstandig om dit van te voren uit te zoeken.