Pure ontspanning in de sauna

Posted by in Eropuit on 29 maart 2017 0 comments

Pure ontspanning in de sauna

Het is al eeuwenlang bekend dat een bezoekje aan de sauna goed is voor het lichaam. Een saunabezoekje maakt je gezonder, fitter en veel energieker. Bovendien is het ook nog eens zeer ontspannend. Na een saunabezoekje voel je je weer als herboren. Dit komt vooral, omdat je alle afvalstoffen en stress eruit hebt gezweet.

Het saunaritueel

Een bezoekje aan de sauna is intensief en ontspannend tegelijk. Je lichaam moet vooral erg wennen aan de vele afwisselingen van warm naar koud. Als je echt optimaal wilt profiteren van je saunabezoekje, is het essentieel dat je je houdt aan een vast saunaritueel. Dit ritueel bestaat uit de volgende fasen:

  • Douchen en afdrogen
  • Warm voetenbad
  • Zweten in de sauna
  • Een koud luchtbad en afspoelen
  • Weer een warm voetenbad nemen
  • Rusten

Als je dit saunaritueel twee tot drie keer herhaald, profiteer je het meeste van je saunabezoekje.

Pure ontspanning in de sauna

Pure ontspanning in de sauna

Douchen en afdrogen

Je saunaritueel start met een lekkere warme douche. Het is een vereiste om te douchen, zodat je helemaal schoon bent. Na de douche is het belangrijk dat je jezelf heel goed afdroogt. Zo kan je straks goed zweten in de sauna. Als je nog een beetje nat bent, houdt dit je zweet tegen.

Een warm voetenbad

Een warm voetenbad behoort ook tot het saunaritueel. Hiermee bereid je je lichaam alvast wat voor op de hete sauna.

Zweten in de sauna

In de saunacabine kan het echte werk beginnen. Er heerst hier een temperatuur van rond de 90 graden Celsius. Door de hitte worden je huidporiën geopend en ga je flink zweten. Hierdoor zweet je alle afvalstoffen eruit, zodat je je lichaam en huid helemaal schoonspoelt. Bovendien glijdt alle stress ook van je af.

Een koud luchtbad en afspoelen

Na ongeveer 15 minuten heb je genoeg gezweet en is het tijd voor een koud luchtbad. Dit neem je automatisch als je de saunacabine uitstapt. Je laat je lichaam weer wennen aan de kou door een koude douche te nemen. Bovendien spoel je zo het zweet goed van je af. Om hoofdpijn te voorkomen, is het belangrijk dat je je hoofd ook goed afkoelt.

thermbad

thermbad

Warm voetenbad nemen

Neem na de koude douche een warm voetenbad, zodat je lichaam weer op temperatuur komt.

Rust

Heb je het hele saunaritueel doorlopen? Neem dan even een pauze en drink iets in de relaxruimte, zoals een fruitsapje of een muntthee. Verder kan je ook gebruikmaken van de andere faciliteiten in de sauna, zoals het kruidenbad of bubbelbad. Of verwen jezelf met een beautybehandeling of ontspannen massage. Een sauna- en beautycenter biedt vaak diverse arrangementen aan. Hierbij geniet je van een heerlijk dagje relaxen met een flinke korting.

pedicure en manicure rust

pedicure en manicure rust