Telefoon gesneuveld op vakantie? Ga voor een nieuwe, refurbished smartphone

Posted by in Vakantie on 18 april 2017 0 comments

Telefoon gesneuveld op vakantie? Ga voor een nieuwe, refurbished smartphone

Telefoon gesneuveld op vakantie? Dan hoef je deze niet direct weg te gooien en een dure, nieuwe telefoon te kopen. Je kunt hem ook naar een reparatie servicepunt brengen en er geld mee verdienen, waarmee jij weer een nieuwe, refurbished telefoon van kunt kopen.

Je gesneuvelde smartphone verdient een tweede leven. In een servicepunt wordt deze door technisch medewerkers helemaal opgeknapt. Je smartphone wordt hier volledig nagekeken, uit elkaar gehaald en waar nodig worden defecte onderdelen vervangen. Hierna is je toestel weer als nieuw en wordt deze te koop aangeboden als een refurbished telefoon. Je beschadigde telefoon is dus nog geld waar. Ruil deze in en ontvang er een mooi bedrag voor terug. Dit geld kun je dan weer goed besteden aan een refurbished telefoon.

Wat is een refurbished smartphone?

Een refurbished smartphone is niet helemaal nieuw, maar doet qua uiterlijk en prestaties niet onder voor een volledig nieuwe telefoon. Alle gebruikte en beschadigde onderdelen van het toestel zijn vervangen voor nieuwe. Zo zijn de speakers, batterij, knoppen, microfoon en de gehele behuizing vervangen. Eigenlijk ziet een refurbished telefoon er dus helemaal nieuw uit. Het enige verschil tussen een nieuw en een refurbished exemplaar is de prijs. Een refurbished smartphone is veel voordeliger. Als je een refurbished telefoon aanschaft, dan heb je een toestel met dezelfde kwaliteit als een nieuwe telefoon. Je betaalt hier alleen niet de hoofdprijs voor.

Drie condities

Als je besluit om je gesneuvelde telefoon in te ruilen voor een refurbished exemplaar, dan heb je de keuze uit diverse smartphones die weer zijn onderverdeeld in drie verschillende condities:

  1. Als nieuw
  2. Zeer goed
  3. Goed

Als nieuw
Als een refurbished telefoon ‘als nieuw’ is bestempeld, dan heeft het toestel geen gebruikssporen of beschadigingen. Dit toestel is dan ook echt als nieuw. Je ziet dus geen verschil tussen een echt nieuw model en het refurbished toestel.

Zeer goed
‘Zeer goed’ houdt in dat het refurbished toestel lichte gebruikssporen heeft. Deze zijn echter zeer minimaal. Met het blote oog is dit toestel dan ook niet van een nieuwe telefoon te onderscheiden.

Goed
Een refurbished toestel met de conditie ‘goed’ heeft licht, oppervlakkige gebruikssporen. Het zijn slechts zeer kleine krasjes die je niet ziet als je een hoesje om je smartphone draagt.

Telefoon die perfect werkt

Als je een refurbished telefoon aanschaft bij SWOOP, dan ben je er zeker van dat je een toestel van kwaliteit hebt. De smartphone is zorgvuldig gecontroleerd door een technisch hoog opgeleid medewerker. Bovendien is de telefoon opengeschroefd om de binnenkant na te kunnen kijken. De reparateur heeft meer dan 50 punten gecontroleerd en de defecte onderdelen vervangen voor nieuwe. Door deze nauwkeurige controle en reparatie, heb je dan ook de zekerheid dat jouw nieuwe, refurbished telefoon perfect werkt.