Tips voor je eerste rijles om zelf naar een evenement te kunnen rijden

Posted by in Workshop on 28 maart 2017 0 comments

Tips voor je eerste rijles

Wil je graag rijlessen in Ede volgen? Kies dan in ieder geval voor een ervaren rijschool met een goede naam en een hoog slagingspercentage. Je bent er dan zeker van dat je les krijgt van een deskundige instructeur die jou op je gemak stelt. Verder is het een advies om de volgende tips op te volgen. Deze tips helpen je bij het volgen van je eerste rijles.

Verkeersschool Wesseldijk

Verkeersschool Wesseldijk

Slaap minimaal 8 uur

Plan de avond voor je rijles niets of heel weinig. Doe vooral iets ontspannend, zoals een filmpje kijken op de bank of sporten. Probeer ook minimaal acht uur te slapen. Zo ben je goed uitgerust en zit je fit en gefocust achter het stuur.

Plan een rijles in de ochtend

Het ideale moment voor een rijles is rond 10.00 uur in de ochtend. Dit is na de spits, waardoor het rustiger is op de weg. Bovendien ben je ’s ochtends ook veel alerter. Dit komt, omdat je dan nog niet veel hebt gedaan.

logistiek

logistiek

Ga voor een uitgebreid ontbijt

Ga voor een uitgebreid ontbijt met voldoende vitaminen en langzame koolhydraten. Dit is namelijk een goede brandstof voor je lichaam en je hersenen. Je bent dan langer verzadigd, waardoor je je goed op de rijles kunt richten. Voorbeelden van een voedzaam ontbijt zijn, havermout, fruit, yoghurt met muesli, Brinta of bruin brood.

Wees niet bang om een fout te maken

Wees tijdens de les niet bang om een fout te maken. De instructeur is verantwoordelijk voor de veiligheid, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Als het mis gaat trapt hij of zij op de rem en neemt het van je over. Probeer gewoon te rijden en te doen wat je kunt.

Wesseldijk motor

Wesseldijk motor

Stel vragen

Stel gewoon een vraag als je iets niet begrijpt. Tijdens je rijlessen mag je fouten maken en het is heel begrijpelijk dat je niet alles in een keer snapt.

Luister goed naar de instructeur

Het helpt om goed naar de instructeur te luisteren en te doen wat hij of zij zegt. De instructeur is er om jou te helpen en geeft je een rijles op maat.

Geniet van de les

Geniet ook van de rijles. Het is toch fantastisch om lekker over de weg te rijden en zelf een auto te besturen? Geniet er dan ook van.

Volg altijd rijlessen bij een rijschool die een ANWB-rijopleiding aanbiedt. Je krijgt dan rijlessen van de allerhoogste kwaliteit.