Vergelijken van bruidsfotografen in jouw regio

Posted by in Bruiloft en Trouwen Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Trouwfotograaf
Als je iemand vraagt wat de mooiste dag in zijn of haar leven was dan is er een goede kans dat de bruiloft wordt genoemd. Als je bezig bent met je trouwplanning dan wil je natuurlijk dat jullie trouwdag perfect verloopt. Een belangrijk punt bij het maken van je trouwplanning is de keuze van een trouwfotograaf. Je wilt tenslotte dat die mooiste dag van je leven ook mooi wordt vastgelegd. Als je bruidsfotografen gaat vergelijken dan verdient het de aanbeveling niet alleen op de prijs te letten maar ook op andere punten de fotografen met elkaar te vergelijken. In dit artikel zullen we je tips geven welke je op weg helpen bij de keuze van een bruidsfotograaf.


Tip 1 – vergelijk prijzen

Er zijn in Nederland veel bruidsfotografen actief. Om een eerste schifting te maken kan je beginnen met het vergelijken van bruidsfotografen op basis van prijzen. Stel een lijst van bruidsfotografen op welke binnen jullie budget voor de bruiloft passen. Door bij meerdere bruidsfotografen prijzen op te vragen kan je bovendien besparen op de kosten van een bruidsfotograaf, een bruiloft kost tenslotte al genoeg. Als je prijzen bij bruidsfotografen gaat aanvragen dan moet je het volgende weten:
– Wil je de bruidsfotograaf voor de gehele trouwdag inhuren of alleen voor een bepaald deel van jullie trouwdag, bijvoorbeeld voor de ceremonie.
– Hoe je de trouwfoto’s wilt ontvangen? Wil je de trouwfoto’s ook in een trouwboek? Wil je de trouwfoto’s ook digitaal? Wil je dat jullie bruiloft gasten de foto’s kunnen nabestellen?

Tip 2 – Bekijk de portfolio’s van de bruidsfotografen
Nu je op basis van prijs een eerste selectie van bruidsfotografen hebt gemaakt kan je de portfolio’s van deze bruidsfotografen gaan bekijken. De meeste bruidsfotografen hebben een selectie van de door hun gemaakte trouwfoto’s op hun website staan of op sites zoals Pinterest of Instagram. Iedere bruidsfotograaf heeft weer zijn eigen stijl. Zoek naar de stijl welke bij jullie past. Zoek de foto’s uit welke je mooi vindt en bespreek deze foto’s met de bruidsfotograaf waar je voorkeur naar uit gaat. Vertel waarom je de foto’s mooi vindt en vertel dat je ook graag foto’s in dezelfde stijl wilt.

Tip 3 – Doe een pre-weddingshoot
Als het budget het toelaat kan je eventueel een pre-weddingshoot doen. Hierbij laat je voor de bruiloft al een (korte) fotoreportage maken door de bruidsfotograaf van jullie keuze. Zo kom je niet voor verassingen te staan en kan je alvast de bruidsfotograaf leren kennen zodat jullie je helemaal op je gemak bij hem of haar voelen op de grote dag.