Verhuisd naar een nieuw kantoor? Organiseer een personeelsuitje!

Posted by in Bedrijfsuitje Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Net je bedrijf verhuisd naar een nieuwe kantoorruimte? Dan is dat natuurlijk reden voor een uitje of een feestje. Een personeelsuitje is dé activiteit om de succesvolle verhuizing te vieren. Bovendien is het goed voor de teambuilding. Alleen wat kan je nu allemaal doen? Wij geven je een aantal tips

 

Citygame

Een citygame is een interactief spel, dat in bijna elke stad kan worden gespeeld. Het is een goede manier om een stad te ontdekken en collega’s beter te leren kennen. Tijdens dit spannende spel komt alles neer op samenwerking. De groep wordt in meerdere teams verdeeld, die elk strijden om de winst. Voorbeelden van citygames zijn onder meer The Phone, en Wie is de Mol. Het team krijgt de opdrachten door via een smartphone of tablet. Hier is ook de voortgang op te volgen. Zo weet een team of het voorop staat of harder zijn best moet doen om de game te winnen.

 

Moorddiner

Het moorddiner start met een gezellig diner in een zelfgekozen restaurant. De sfeer slaat echter om als een rechercheur een bezoekje brengt aan het restaurant. Hij vertelt het team dat er een moord is gepleegd en dat de dader zich in de groep bevindt. Natuurlijk moet deze moordzaak tot op de bodem worden uitgezocht. De groep wordt dan in twee teams verdeeld, die proberen om de moord op te lossen. Ook bij dit spel draait het vooral om teambuilding. Het team dat de dader als eerste ontmaskerd heeft het moordspel gewonnen en ontvangt een leuke prijs.

 

De Escape Game

De escapegame lijkt op een citygame, maar is nét even anders. Hierbij wordt de groep in meerdere teams van 6 tot 8 personen verdeeld. Alle zintuigen en de capaciteiten van de deelnemers worden optimaal getest. De teams verplaatsen zich van opdracht naar opdracht binnen een vaststaande ruimte. Als team bereik je pas een hoger lever als je alle opdrachten goed hebben uitgevoerd. Voorbeelden van opdrachten zijn puzzels, proeverijen, foto-opdrachten en breinkrakers. Soms moet een team zelfs informatie inwinnen van een ander team, iets dat natuurlijk een lastige opgave is.

 

Ik Hou van Holland spel

Zin in een oer-Hollands, gezellig personeelsuitje? Kies dan voor een Ik Hou van Holland dinnerspel. Hierbij beleef je de gezelligheid van de zaterdagavond samen met je collega’s. Ontdek wie het meeste weet over ons koude kikkerlandje. De groep wordt verdeeld in twee teams die plaatsnemen aan de tafel. De quizmaster stelt zich voor en legt het spel kort uit. Als de drankjes op tafel staan barst de strijd los. Deze gaat door  tot het voorgerecht. Er is dan even tijd om te lachen om de antwoorden, totdat de bordjes leeg zijn en er weer serieus gespeeld wordt. Dit gaat zo door tot en met de laatste gang van het diner. Maak het spel nog wat uitdagender door vragen te stellen over het bedrijf, de verhuizing en het nieuwe kantoor.

 

Een verhuizing is natuurlijk een flinke investering. Misschien dat je dan ook wilt wachten met het organiseren van een bedrijfsuitje. Toch hoeft dit helemaal niet duur te zijn. Een deel van de kosten is namelijk fiscaal aftrekbaar. Wil je weten wat de totale kosten zijn van een personeelsuitje? Dan kun je een offerte aanvragen bij verschillende organisatoren. Zo ontdek je al snel welke activiteit bij de groep en het budget past.