Wat is een groepsaccommodatie of groot vakantiehuis?

Posted by in Groepsaccommodatie Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Vragen over huren van een groepsaccommodatie

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen ten aanzien van het huren of boeken van een groepsaccommodatie of vakantiehuis via IetsDoenOfferte.nl

Wat is een groepsaccommodatie of groot vakantiehuis?

Een groepsaccommodatie of vakantiehuis is een vakantieverblijf of groot vakantiehuis welke geschikt is voor groepen vakantiegangers. Groepsaccommodaties of vakantiehuizen hebben meestal genoeg slaapkamers, een professionele keuken, meerdere huiskamers of recreatieruimtes, meerdere toiletten en badkamers. Er zijn groepsaccommodaties of vakantiehuizen met wel 30 slaapkamers, 10 badkamers en 3 keukens.


Welke typen groepsaccommodaties of groot vakantiehuis zijn er zoals?

Een groepsaccommodatie of vakantiehuis kan een vakantieboerderij, kampeerboerderij, vakantiehuis, chalet, appartement, kasteel, landhuis, villa of boot zijn. Een groepsaccommodatie of vakantiehuis is meestal geschikt vanaf 10 personen. Grote groepsaccommodaties of vakantiehuizen zijn soms wel geschikt voor 200, 300 of zelfs 400 personen. Er zijn luxe maar ook bijvoorbeeld landelijke ingerichte groepsaccommodaties of vakantiehuizen.

Is de definitie groepsaccommodatie of groot vakantiehuisbeschermd?

De definitie groepsaccommodatie of vakantiehuis is niet beschermd. Iedere groot vakantiehuis kan zichzelf dus groepsaccommodatie of vakantiehuizen noemen. Dit geldt ook voor het aantal sterren, de aanduiding luxe of goedkope groepsaccommodatie of vakantiehuis. Deze kwalificaties of aanduidingen zijn niet beschermd. Wel zijn er websites die een vak kundige beordeling geven en daar dan groepsaccommodaties of vakantiehuizen zich bij aansluiten.

Is een groepsacommodatie het zelfde als groepsaccommodatie?

De officiële benaming is groepsaccommodatie. Er zoeken volgens Google echter net zoveel mensen op de term groepsacommodatie als groepsaccommodatie. In beide gevallen is een groepsaccommodatie een accommodatie voor een verblijf van grotere groepen.

Hoeveel groepsaccommodaties/vakantiehuizen zijn er ongeveer in Nederland?

Als we een groepsaccommodatie of vakantiehuis kwalificeren als een vakantieverblijf welke geschikt is voor minimaal 10 personen, zijn er ongeveer een +-10.000 groepsaccommodaties of vakantiehuizen in Nederland. Wij kwalificeren een groepsaccommodatie of vakantiehuis echter als een vakantieverblijf voor minimaal 20 personen dan zijn er volgens een ruime schatting ongeveer een 2.000 groepsaccommodaties of vakantiehuizen in Nederland verspreid.

Kan ik een groepsaccommodatie of groot vakantiehuis bezichtigen voordat ik deze ga huren?

U kunt in de meeste gevallen een groepsaccommodatie of vakantiehuis bezichtigen voordat u deze gaat huren. Huiseigenaren of touroperators stellen het dan wel vaak verplicht dat u eerst een optie neemt op de betreffende groepsaccommodatie of vakantiehuis. Bespreek dit goed met de verhuurder en dan is er wel de mogelijkheid om te gaan kijken.

Wat is een optie op een groepsaccommodatie of groot vakantiehuis?

Een optie op een bepaalde groepsaccommodatie of vakantiehuis nemen die je aanspreekt, betekent dat de aanbieder een bepaalde groepsaccommodatie of vakantiehuis in een bepaalde periode voor u reserveert zonder dat dit een definitieve boeking is. Een optie wordt 2 a 7 dagen verleend en kan alleen indien dit schriftelijk of telefonisch wordt aangevraagd. U kunt via deze website een optie op een bepaalde groepsaccommodatie of vakantiehuis aanvragen via het formulier.

U kunt de optie omzetten in een definitieve boeking maat kunt de optie ook laten vervallen.

Wat kost het een optie op een bepaalde groepsaccommodatie/vakantiehuis?

Het aanvragen van een optie is geheel kosteloos en vrijblijvend. Ook het omzetten van een optie in een boeking is kosteloos.

Zijn er groepsaccommodaties of vakantiehuizen geschikt voor schoolreisjes?

We hebben veel groepsaccommodaties of vakantiehuizen te huur die bijzonder geschikt zijn voor schoolreisjes. Vaak zijn er meerdere slaapzalen beschikbaar, een recreatiezaal en is er veel buitenruimte. En natuurlijk is er een professionele luxe keuken aanwezig in de meeste accommodaties. Bent u voor uw school op zoek naar een geschikte locatie voor uw schoolreis? Neem met ons contact op voor de mogelijkheden. Zie ook onze website schoolreisverzekering, de reisverzekering voor schoolreisjes.

Hebben jullie ook groepsaccommodaties of groot vakantiehuis voor sportverenigingen in het aanbod?

Bepaalde groepsaccommodaties of vakantiehuizen in Nederland, Frankrijk, Belgie«, Duitsland en Luxemburg zijn zeer geschikt voor sportverenigingen. Denk hierbij aan voetbalverenigingen, volleybalverenigingen, handbalverenigingen, atletiekverenigingen, basketbalverenigingen of honkbalverenigingen. Wij hebben diverse groepsaccommodaties of vakantiehuizen in ons pakket met specifieke voorzieningen voor sportverenigingen.

Als ik een groepsaccommodatie / vakantiehuis huur, moet ik dan aanbetalen?

Indien u een groepsaccommodatie of vakantiehuis hebt geboekt moet u, net zoals bij een gewoon vakantiehuis, 30  a 40 % van de huursom aanbetalen. U moet meestal binnen 3 maanden voor aankomst het resterende bedrag betalen. Dit kan u bespreken met de verhuurder.

Voor welke periodes kan ik een groepsaccommodatie / vakantiehuis boeken?

U kunt een groepsaccommodatie of vakantiehuis meestal voor een weekend, lang weekend, midweek of hele week boeken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om bepaalde groepsaccommodaties of vakantiehuizen voor een afwijkende, lees flexibele, periode te boeken. Soms komt dat net beter  uit voor het gene waarom je de accommodatie nodig hebt.

Kan ik voor een afwijkende periode boeken?

groepsaccommodaties of vakantiehuizen kunnen meestal niet voor een afwijkende periode geboekt worden. Er is echter wel een verandering gaande om flexibeler en met afwijkende data te kunnen boeken. Heeft u een bepaalde groepsaccommodatie of vakantiehuis gezien die u voor een afwijkende periode ( langer, korter, eerder, later) zou willen boeken, neem dan contact met ons op via het contactformulier of de website van de verhuurder.

Wat doe ik als met meer personen wil boeken dan is toegestaan volgens jullie website of reactie van de verhuurder?

Het is meestal mogelijk om een groepsaccommodatie of vakantiehuis die op onze website gepresenteerd staat, met meer mensen te huren dan staat vermeld. We moeten daar bij de eigenaar, beheerder of touroperator dan wel toestemming voor vragen. Neem bij dergelijke vragen contact met ons op via het contactformulier of met de verhuurder.

Worden kinderen & baby’s ook als persoon meegerekend als ik een groepsaccommodatie / vakantiehuis wil huren?

In de meeste gevallen mogen baby’s gewoon  mee zonder dat deze als persoon meegerekend worden. Het is echter wel belangrijk dat deze bij een bepaalde boeking aangemeld worden. Zo kunnen er waar mogelijk extra babybedjes en dergelijke in de groepsaccommodatie of vakantiehuis bijgeplaatst worden of andere baby gerelateerde zaken in orde worden gemaakt.

Zijn er ook groepsaccommodaties / vakantiehuizen die geschikt zijn voor mensen die minder goed ter been zijn?

Er zijn tientallen groepsaccommodaties of vakantiehuizen beschikbaar voor minder validen of mensen die minder goed ter been zijn. De slaapkamer of slaapkamers zijn dan vaak op de benedenverdieping en de groepsaccommodatie of vakantiehuis is veelal aangepast. U kunt bij ieder van onze groepsaccommodaties of vakantiehuizen lezen welke specifieke voorzieningen er voor minder validen zijn. Zijn er bepaalde zaken niet duidelijk, contacteer ons dan vooral! Geef dit ook duidelijk aan in je aanvraag zodat de verhuurder dit kan terug koppellen.

Zijn er groepsaccommodaties / vakantiehuizen waar huisdieren zijn toegestaan?

In veel van onze groepsaccommodatie of vakantiehuiss in binnen- en buitenland zijn huisdieren toegestaan. Bij iedere groepsaccommodatie of vakantiehuis op onze website staat aangegeven of deze toegestaan zijn en zo ja, hoeveel. U betaalt in sommige gevallen een toeslag voor het meenemen van deze huisdieren. Het is bijna nooit toegestaan om huisdieren in de slaapkamers te laten. Kijk ook of de verhuurder misschien al spullen heeft voor de huisdieren.

Zijn er ook accommodaties die geschikt zijn voor conferenties, vergaderingen en dergelijke?

Op deze websites staan tientallen groepsaccommodaties of vakantiehuizen met vergaderfaciliteiten, cateringmogelijkheden en huurmogelijkheden hulpmiddelen.

Vraag naar de mogelijkheden voor uw organisatie aan de verhuurder in  uw aanvraag.

Zijn er groepsaccommodaties met eigen (binnen) zwembad of buitenbad?

Veel groepsaccommodaties of vakantiehuizen in Nederland en in het buitenland beschikken over een eigen (binnen) zwembad. Deze zijn vaak in de woning zelf aanwezig en zijn vaak ook verwarmd.

 

Zijn er ook accommodaties / vakantiehuizen geschikt om met een groep aan yoga te doen en voor spirituele doeleinden te gebruiken zijn?

Ook voor yoga en spirituele doeleinden zijn veel groepsaccommodaties of vakantiehuizen op onze website erg geschikt en te boeken.

Zijn er groepsaccommodaties / grote vakantiehuizen met (eigen) sauna?

Veel woningen in Nederland en populaire vakantielanden hebben vaak een eigen sauna en spa. Meestal is dit wel tegen bij betaling.

 

Indien ik een groepsaccommodatie of vakantiehuis huur, moet ik me dan extra verzekeren?

Indien u een groepsaccommodatie of vakantiehuis via ons verhuurders boekt bestaat de mogelijkheid om ook een groepsannuleringsverzekering of groepsreisverzekering af te sluiten. Zeker als het om een aanzienlijke huursom gaat en een verblijf in de toekomst, raden wij deze verzekeringen zeer aan. Een groepsannuleringsverzekering is zeer geschikt als annuleringsverzekering voor grote groepen. Maar misschien kan dit via je eigen vakantieverzekering.