Wil je een dagje eropuit maar bent slecht ter been ? Koop of Huur dan een scootmobiel

Posted by in Verhuur Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Scootmobiel kopen?

Wil je een scootmobiel kopen? Dan wil je natuurlijk weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Wij hebben een checklist samengesteld met de belangrijkste punten.

 

Een scootmobiel is comfortabel, compact en handig als je slecht ter been bent. Met dit vervoermiddel kun je toch nog veel zelfstandig blijven doen, zoals familie  bezoeken, tochtjes maken of boodschappen doen.

 

Ga na wat je nodig hebt

Scootmobielen zijn te koop in verschillende soorten en maten. Vanwege het ruime aanbod, is het een aanrader om je wensen een rijtje te zetten. Zo weet je goed welk model bij jou past.

 

Vast of opvouwbaar

Wil je een scootmobiel kopen voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of om op familiebezoek te gaan? Dan is het een vaste scootmobiel een goede keuze.

 

Ben je vaak onderweg? Of reis je graag? Dan kun je ervoor kiezen om een opvouwbare scootmobiel te kopen. Deze is licht, compact en je kunt hem heel makkelijk meenemen in de auto of het openbaar vervoer. Het is zelfs mogelijk om je opvouwbare vervoermiddel mee te nemen in het vliegtuig of op een cruise.

 

De snelheid

De snelheid is een ander belangrijk punt. Als je liever niet te hard rijdt, dan is een model met een snelheid vanaf 7 tot 15 kilometer per uur en goede optie. Als je vaak langere tochten maakt, zijn er modellen verkrijgbaar die 17 tot 22 kilometer per uur rijden.

 

Het bereik

Ga ook goed na waar je het vervoermiddel voor gaat gebruiken. Een scootmobiel is elektrisch en moet worden opgeladen met een accu. Als je het vervoermiddel vooral gebruikt om boodschappen mee te doen of de hond uit te laten, dan heb je genoeg aan een model met een bereik van 15 kilometer tot 40 kilometer. Wanneer je vaak dagjes weg gaat of veel onderweg bent, dan kun je het beste een scootmobiel kopen met een maximaal bereik tussen de 50 en 80 kilometer.

 

Het aantal wielen

Er zijn modellen verkrijgbaar met drie of vier wielen. Een driewieler is goed wendbaar en licht, maar is meestal wel iets langzamer. Met een vierwieler kun je vaak een hogere snelheid bereiken. Dit is ook de beste keuze voor het maken van langere tochten.

 

Een comfortabele stoel

Je gebruikt je scootmobiel (bijna) iedere dag. Het is dan ook belangrijk dat deze een ergonomische verantwoorde stoel heeft, zodat je comfortabel zit. Vooral als je een lange tocht wilt maken. Verder is de vering van de stoel ook een belangrijk onderdeel.

 

De maximale belasting

Let ook op de maximale belasting. Zo kun je een scootmobiel kopen met een belasting van maximaal 100 of 120 kilo. Zwaardere modellen kunnen maximaal 225 kilo aan.

 

Scootmobiel kopen? Volg een cursus

Als je graag een scootmobiel wilt kopen, heb je hier geen rijbewijs voor nodig. Wel moet je er mee leren rijden. Het is dan ook een aanrader om een cursus scootmobiel rijden te volgen. Zo vorm je voor jezelf en voor anderen geen gevaar op de weg.