Zo voorkom je traag internet tijdens een zakelijk evenement

Posted by in Zakelijk Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Zo voorkom je traag internet tijdens een zakelijk evenement

Organiseer je binnenkort een personeelsbijeenkomst of een zakelijk evenement? Dan wil je natuurlijk dat al je gasten over goed en snel internet kunnen beschikken. Met een trage of wegvallende internetverbinding maak je als bedrijf immers geen goede indruk. Je kunt dit eenvoudig realiseren met een WiFi repeater, oftewel een WiFi versterker.

 

Een Wifi-repeater is een klein kastje die je het in stopcontact steekt in de ruimte met een zwak signaal. Vervolgens maakt deze verbinding met de router en zendt het internetsignaal nog een keer uit. Zo wordt het internetbereik groter, waardoor al je gasten dus over goed en snel internet beschikken.

 

Voor een zakelijk evenement

Als je een zakelijk evenement organiseert, dan is de normale internetverbinding niet voldoende. De netwerkapparatuur is hier niet voor gemaakt. Hiermee ontvangen je gasten slecht en traag internet. Bovendien mag de router, volgens de wet, niet teveel WiFi-signaal uitzenden. Dit mag alleen als je hier toestemming voor hebt. Gelukkig, kun je dit probleem eenvoudig oplossen met een Wi-Fi repeater. Met dit apparaatje realiseer je eenvoudig een groter Wi-Fi bereik. Ideaal dus voor een personeelsbijeenkomst of een zakelijk evenement.

 

Ook voor kantoor

Beschikt je kantoor over een slechte internetverbinding? Dan ook is een WiFi-repeater een goede oplossing. Hiermee zorg je ervoor dat iedereen weer over een snel internet beschikt. De slechte internetverbinding op kantoor kan tal van oorzaken hebben. Zo zijn dikke betonnen muren of ondervloeren een van de meest voorkomende oorzaken. Verder kunnen bepaalde elementen, zoals ijzer, kabels of koper ook tot storingen leiden.

De voordelen van een Wifi-repeater

Met een WiFi-repeater worden alle storingselementen omzeild en is het internet weer snel en goed. Dit kleine apparaatje biedt je tal van voordelen, zoals:

–           Altijd een internetsignaal op een moeilijk bereikbare plek

–           Geen kabels door de kantoorruimte

–           Goedkoop in aanschaf

–           Een klein formaat

–           Verplaatsbaar

 

Er zijn op dit moment verschillende WiFi-repeaters verkrijgbaar. De meeste repeaters werken hetzelfde. Je kunt de versterkers overal plaatsen waar je maar wilt en hoef je deze maar een keer te configureren. Vervolgens heb je altijd en overal een snelle internetverbinding.