Zoekt u een magento specialist voor uw webshop ?

Posted by in Zakelijk Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Magento            

Het hoort praktisch bij vrijwel ieder bedrijf, niet alleen offline de producten aanbieden maar ook online. Dit kan echter lastig zijn wanneer men weinig verstand heeft van het internet en hoe je hier het beste je producten op kan aanbieden. Mede hierom zijn er tegenwoordig innovatieve oplossingen die je helpen, één van de beste oplossingen is het programma Magento.


Wat is Magento precies?
Magento wordt op het moment gezien als het meest populaire webshop systeem, het biedt tal van mogelijkheden op het gebied van online verkoop. Magento’s kracht ligt hem vooral in het feit dat het programma past bij gebruikers van ieder niveau van expertise. Ben je op zoek naar een programma dat je een simpele webshop geeft, of ben je op zoek naar een programma waarin jij de interface veel kunt aanpassen en de webshop naar jouw persoonlijke  smaak kunt aanpassen? In beide gevallen is Magento de ideale oplossing. Doordat Magento werkt met zogeheten plug-ins die door de gemeenschap gemaakt worden zijn er veel creatieve oplossingen die je in jouw eigen webshop ook kunt toepassen. Deze worden gemaakt door andere Magento gebruikers en ontwikkelaars.

De ontwikkelaars van Magento bieden zelf geen directe hulpservice, echter de eerdergenoemde gemeenschap rondom Magento is uiterst vriendelijk en zullen hun best doen om te helpen bij verschillende problemen. De gebruikers van Magento kunnen elkaars vragen beantwoorden op het forum hiervoor waardoor er leuke en leerzame interacties ontstaan tussen de verschillende gebruikers.


Magento 2
Na het grote succes van de eerste Magento werd er al snel een opvolger aangekondigd, na enige jaren te hebben gewacht is de opvolger inmiddels ongeveer een jaar op de markt. Voor de tevreden gebruikers van Magento 1 is dit natuurlijk het moment om jezelf af te vragen, moet ik overstappen? Overstappen kost uiteraard tijd en geld, dus het is belangrijk om goed te kijken naar de voor- en nadelen van Magento 2.


Ja of nee?
Eén van de belangrijkste verbeteringen is de verbeterde laadsnelheid, één van de nadelen van Magento 1 was dat het lang duurde om pagina’s te laden, het is een zwaar programma en dit zorgt voor lange laadtijden welke je uiteraard wil vermijden. Tijdens het ontwikkelen van Magento 2 is er vooral gekeken naar de aspecten waar Magento 1 moeite mee had, nog zo’n voorbeeld is het proces om af te rekenen. Veel gebruikers moesten dit proces aanpassen om het klantvriendelijker te maken en hier moesten ook veel plug-ins voor gebruikt worden. In Magento 2 is het proces om af te rekenen een stuk simpeler en klantvriendelijker gemaakt, en zijn er enkele plug-ins voor grote betaalopties zoals bijvoorbeeld PayPal al standaard ingevoegd.

Het zijn uiteraard niet alleen maar voordelen die Magento 2 met zich meebrengt, het overstappen naar een geheel nieuw platform kost ten eerste tijd en geld. Dit is een grote stap voor aanbieders die al tevreden zijn met hun webshop. Daarom is het belangrijk om te kijken of het nodig is om per direct over te stappen of dat de overstap nog even kan wachten. Het vernieuwde platform is hoe dan ook beter aangepast op haar gebruikers en zal vroeg of laat iedereen hierin uitstekend van dienst zijn.