Zomaar een dag genieten in de zon achter een windscherm

Posted by in Eropuit Tags: on 31 januari 2017 0 comments

Een heerlijke vrije dag
Ken je dit; je kijkt naar het weerbericht op tv en op dat moment heb je opeens geen zin om naar je werk te gaan. Het belooft later in de week een stralende zonnige dag te worden, en er zijn nog zoveel plaatsen in Nederland waar je nog nooit bent geweest.  Op dat moment neem je een heel spontaan besluit; je belt een paar vrienden van je waarvan je weet dat ze ad hoc met jou mee op stap kunnen. Je belt met je werkgever en vraagt of je een vrije dag kan krijgen. Gelukkig ben jij die ene werknemer die nooit vrijaf neemt wanneer je collega’s met de kinderen thuis zitten omdat het vakantie is, dus je kan een potje breken bij je baas.

De voorbereidingen
Op het moment dat je weet met welke vrienden jij op pad zal gaan begin je met voorbereidingen. Jullie kiezen voor een plaats waarvan jullie zeker weten dat de zon er altijd schijnt en dat er genoeg te beleven valt. Het wordt een dagje ’s Hertogenbosch. Jullie besluiten om samen naar de stad toe te gaan en daar wat rond te wandelen door het historische gedeelte. Tijdens de middag pakken jullie samen een terrasje, en dan gaan jullie in de avonduren het uitgaansleven van ’s Hertogenbosch onveilig maken. Jullie weten hoe druk het kan zijn op de snelwegen en dan in het bijzonder op de rondweg, dus jullie plannen een bezoekje aan deze historische bruisende stad per trein. Kunnen jullie ook nog eens onbezorgd doorzakken naderhand.

En dan op pad
De dag waarop jullie op pad gaan verzamelen jullie al vroeg bij het station. Enthousiast bewonderen jullie elkaars outfit nog even. Iedereen ziet er feestelijk uit, en is klaar voor een dagje stappen en genieten. De trein rijdt zowaar op tijd, en samen stappen jullie in. Onderweg kopen jullie een heerlijke cappuccino om alvast in de stemming te komen. De stedengids wordt nog eenmaal geraadpleegd zodat jullie straks precies weten welke historische straatjes en leuke winkels jullie absoluut gezien moeten hebben. Bij aankomst zijn jullie dan ook goed voorbereid.

Een zonovergoten binnenstad
Eenmaal op de plaats van bestemming treffen jullie een zonovergoten ’s Hertogenbosch.  In de binnenstad is de levendigheid al begonnen. Jullie lopen eerst even een hippe koffiewinkel binnen. Daar bestellen jullie een exotisch klinkende koffiesoort met een heerlijk gebakje erbij. Jullie gezellige dag is begonnen. Onder een parasol met windscherm op het terras overleggen jullie verder. Jullie stippelen een route uit en gaan vervolgens het oude hart van de stad in. Wat valt er eigenlijk een boel te zien; vermoeid van de indrukken landen jullie aan het eind van de middag pas op een terras bij een gezellig eettentje. Jullie besluiten aan te schuiven bij het barbecue buffet. Jullie blijven er hangen tot in de late uurtjes, en op dat moment worden de plannen al gemaakt voor een volgend dagje in zo’n leuke stad, zo’n pareltje in Nederland. Van het leven genieten, wat kan dat heerlijk zijn.